Fasole batuta cu ceapa

de Pushaa in Mancaruri de post, 18 Mar 2014 | 5392 vizualizari

 

O mancare foarte usoara. Numai buna in perioada postului.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg fasole
  • 4 cepe mari
  • zeama de la o lamaie
  • condimente: sare, piper, cimbru
  • 1 cutie de rosii in bulion (400 gr) / suc de rosii
  • ulei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta cu ceapa:

Alegem fasolea, o spalam bine si o punem la fiert. Dupa ce da in cateva clocote o scurgem si o punem din nou la fiert in alta apa in care punem sare si 2 linguri de ulei. O lasam sa fiarba pana se inmoaie bobul. O scurgem. Tocam o ceapa marunt. Pasam fasolea impreuna cu ceapa si putin ulei la blender sau la robotul de bucatarie. Dupa ce o pasam punem zeama de lamaie si o potrivim de condimente.

Prajela:

Tocam cele 3 cepe ramase marunt si le calim in tigaie. Adaugam putina apa din cand in cand. Cand ceapa este calita punem rosiile in bulion sau sucul de rosii. Punem dupa gust sare, piper si o crenguta de cimbru. O mai lasam sa dea intr-un clocot si e gata.

TIPS-URI

1

ca sa fiarba mai repede poti pune in prima apa 1 lingurita de bicarbonat.

2

ca sa nu se opreasca procesul de fierbere a doua apa se sune fierbinte nu rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta cu ceapa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

laura_n 1

21.03.2014, 16:50

Pushaa 1

21.03.2014, 21:06

mihaelar63 1

26.03.2014, 17:31

Mi-ar prinde bie macar doua tartine !!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Fasole frecata